Highslide for Wordpress Plugin
ennl
ondersteboven

 
 
onderstebovenboek
 
 
 
Ondersteboven
“Ondersteboven is geen gewoon natuurfotoboek en het is geen gewone dichtbundel. Dit bijzondere boek laat zich niet in een hokje stoppen. Het ene moment diepzinnig, dan weer lichtvoetig maar het is altijd de combinatie van bijzondere beelden met de teksten die ervoor zorgen dat je doorbladert en vooral geniet van wat je verder leest en ziet.” (Jaap Schelvis, natuurfotografie.nl)

Het boek is een ode aan de gewone natuur om de hoek. Er is een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Vlinders, vogels, libellen, bloemen, spinnen, paddenstoelen, afgevallen bladeren, de jaargetijden; het komt allemaal voorbij. Soms in lichte beelden, dan weer donker, soms close-up dan weer in zijn omgeving, soms registrerend dan weer abstract. Maar altijd creatief, soms kunstzinnig en altijd vanuit een andere invalshoek.
Niet alleen de foto’s zijn zeer divers, ook de stijl van de gedichten is dat. Soms doen ze denken aan Annie M.G. Schmidt of Kees Stip, dan weer lijkt het op de Vijftigers of lijkt het negentiende-eeuws.

 
 
Speciale vormgeving
Het boek is ruim opgezet en licht. Er is in de vormgeving, door Maartje de Goede, veel aandacht besteed aan het tot uitdrukking brengen van de eenheid van beeld en tekst. Zo heeft bijvoorbeeld ieder hoofdstuk zijn eigen, karakteristieke lettertype.
“Het boek ademt schoonheid, vervreemding en verstilling uit …” (Andrea Gulickx).

Hier vindt u enkele voorbeeldpagina’s

Er is gekozen voor een matte, ongestreken, papiersoort. Daardoor lijken sommige foto’s op een pentekening en andere op een schilderijtje. Door de structuur voelt het papier echter ook heel fijn aan. Dit draagt bij aan een totaal beleving met alle zintuigen. Helemaal als je ook de moeite neemt om naar de animatie te kijken (én te luisteren) van het gedicht “overgankelijk”. Deze animatie is een verrijking van het boek en is te vinden via de QR-code die op de boekenlegger staat. De foto’s en tekst van deze animatie zijn van Ronald. De regie, muziek en zang zijn door Tim Hofmeester!
 
 
Met respect voor natuur en milieu
Het boek en de boekenlegger hebben het Ecoprinted® keurmerk. Ze zijn duurzaam geproduceerd; 100% CO2 neutraal; IPA-vrij gedrukt met bio-inkt op plantaardige basis; m.b.v. chemieloze CTP drukplaten, groene stroom en elektrisch getransporteerd. Het boek is gedrukt op 150grams FSC® gecertificeerd Munken Polar Rough, de boekenlegger op 300grams. Meer informatie over het keurmerk kunt u vinden op de website van de drukker: Ecodrukkers.
 
 
Enkele reacties

“… ik zie natuurlijk heel veel drukwerk voorbij komen maar dit is toch wel heel bijzonder …” (Jack Koningen, bedrijfsleider bij Ecodrukkers)

“het is een juweeltje geworden” (Misja Smits).

“ik heb genoten van je beelden, gedichten en verhaal” (Edwin Giesbers)

“wauw! … prachtig en ontroerend … heel mooi vormgegeven” (Andrea Gulickx).

“Het is een heel fraai kunstboek geworden. Iets om nog vaak in te kijken en van te genieten.” (Theo Bakker)

“Inspirerend boek, fotografisch en levensbeschouwelijk” (Rob Blanken)

“Ik heb een aardige verzameling fotoboeken, maar dit is wel een hele bijzondere. De combinatie van prachtige fotografie met bijpassende gedichten toont een enorme creativiteit op beide vlakken. Aanrader dus!” (Bert Faber)

 
 
Recensies
“… Nature photography is hot. The more difficult it is to stand out with your pictures of course. One of the people who does stand out, is Ronald Hofmeester.” (Misja Smits). Lees meer

“… Een boek wat je steeds weer kan pakken en wat nooit gaat vervelen als je het mij vraagt. Ik ben er ‘ondersteboven’ van. De persoonlijke gedichten die passen bij de beelden zijn ontroerend. Het boek ademt schoonheid, vervreemding en verstilling uit maar vooral het ‘gevoelige en persoonlijke’ raakt me. …” (Andrea Gulickx). Lees meer

“OИDERSTEBOVEN is geen gewoon fotoboek en het is geen gewone dichtbundel. Dit bijzondere nieuwe boek van Ronald Hofmeester laat zich niet in een hokje stoppen. Het ene moment diepzinnig, dan weer lichtvoetig, maar steeds is het de combinatie van bijzondere beelden met de teksten van Ronald die er voor zorgen dat je doorbladert en vooral geniet van wat je verder leest en ziet.” (Jaap Schelvis, natuurfotografie.nl)

“… Eenvoudig en vooral niets te veel. De gedichten bij de foto’s passen duidelijk bij de foto’s. Dat resulteert in afgewogen composities van beeld en tekst. Wie wat minder van de gedichten is, heeft aan de foto’s alleen al voldoende om bij weg te mijmeren. Het geheel oogt dromerig en dat komt niet in de laatste plaats door de keuze van papier en druktechniek. …” (natuurfoto magazine, nummer 27, december 2016/januari 2017)

“… een inspirerend bladerboek waarin tekst en beeld je laten wegdromen” (Roots Magazine, februari 2017)
 
 
Productinformatie
120 pagina’s
formaat: 250 bij 207 bij 19mm (binnenwerk: 245 bij 200mm)
gewicht: 655gram
boekenlegger: 180 bij 40mm met de titels van de gedichten en een QR-code als indirecte link naar het klankbeeld/de animatie

1e druk in een oplage van 500 exemplaren
oktober 2016
gebonden, hard cover
naRture|uitgeverij (in eigen beheer)
ISBN: 9 789082 557404
 


KOSTEN: € 31 (inclusief BTW en verzendkosten in Nederland. In Europa + €6 verzendkosten).    

Bestellen
U kunt het boek bestellen door het bedrag over te maken naar NL67 ASNB 0932 6745 50, t.n.v. R. Hofmeester, o.v.v. “ondersteboven”. Uw adresgegevens ontvang ik graag via de mail: info@narture.net; dan krijgt u bij verzenden een track & trace code (uitsluitend in Nederland). Wilt u alstublieft vermelden of u een factuur wenst? Uw emailgegevens worden uitsluitend gebruikt voor de verzending en niet opgeslagen in een bestand.
Verzending vindt plaats met postnl en de CO2 uitstoot van het transport wordt gecompenseerd.

U kunt het boek, na het maken van een afspraak, ook ophalen in Muiden. Deze afspraak kunt u maken via het contactformulier.
 
 
KvK 64098885
 
 

  1. Pingback: ‘Ondersteboven’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *